Lost
Art Collaboratif (Rosa Pascual)
Del 14 de desembre de 2017 al 14 de gener de 2018
Inauguració, dijous 14 de desembre a les 19h
Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
(Plaça Pou Rodó 7-9, 17004 Girona)


Aquesta proposta recull el testimoni de milers de casos de nens robats a l'Estat Espanyol des dels anys quaranta fins a principis dels noranta: bebès robats de mares solteres o indesitjables, a les quals es notificava la defunció del seu nadó, per després vendre'l a famílies exemplars o favorables al règim franquista.

Lost és una videoinstal•lació basada en aquesta problemàtica, però que se centra sobretot en els nens robats a l'Estat espanyol. En ella s’hi projecten, horitzontalment, els noms, cognoms i dates de naixement dels nens robats que han facilitat les seves dades i verticalment, els de mares, pares i familiars que cerquen "nens morts" i la data de desaparició que se'ls va donar en el seu moment.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col•laboració de diverses associacions representants d'afectats com son SOS Niños Robados, SOS Raíces, ANADIR, Todos los Niños Robados Son También Mis Niños i X-24, coordinadora de les associacions a l'Estat espanyol.

La proposta es presenta a Girona abans de començar una gira de dos anys per Europa, els EUA i Espanya amb l’objectiu de seguir fent difusió del tema i d’aconseguir més notorietat i pressió i, si pot ser, algun altre retrobament.

Rosa Pascual ha treballat com a artista multidisciplinària i directora creativa per a diversos projectes artístics i organitzacions culturals, entre Londres i Barcelona. Pascual és la fundadora d’Art Collaboratif, un projecte en què mitjançant la col•laboració amb diferents disciplines i artistes es busca l'expansió i el descobriment.

En aquesta peça, ha col•laborat amb CIFOG - Cicles Formatius, que forma part de l'ERAM i la Universitat de Girona, així com amb les cinc associacions, abans esmentades, d'afectats per aquest escàndol d'adopcions.

www.bolit.cat

Exposiciones, ferias y concursos

más Exposiciones, ferias y concursos que te puede interesar...más