Teatro y espectáculos
Llibres per cremar a L'Hospitalet
13,5
Vie.16.Nov 20:00
Teatre Joventut - Sala B, L'Hospitalet de Llobregat

Llibres per cremar a L'Hospitalet


L'obra Llibres per cremar passarà per L'Hospitalet el pròxim divendres 16 de novembre de 2018 a les 21:00 h.


D'Amélie Nothomb.


Direcció: Blanca Bardagi.


Intèrprets:


  • Professor Ramon Vila

  • Daniel Roger Batalla

  • Marina Paula Sunyer

“Crema allò que has adorat, adora allò que has cremat”.


Qui no s’ha preguntat mai quin llibre s’enduria en una illa deserta? En ple hivern i sense més combustible per cremar, la pregunta que es formulen els tres personatges dins d’un pis amenaçat per les bombes i els trets dels franctiradors és tan o més perversa: quin llibre és prou valuós per sacrificar un instant més d’escalfor? Sols cal tibar del fil perquè les grans preguntes emergeixin de seguida: quant val la cultura? Els principis cauen quan rau la supervivència? Val la pena viure si perdem la humanitat i ens convertim en bèsties?


Amb ecos del teatre més filosòfic de Sartre i Camus –i el permís del Fahrenheit 451 de Bradbury–, Amélie Nothomb teixeix un joc dialèctic monumental, que avança sense embuts pels laberints de la moral i a través dels minotaures de la natura humana, en un text on la ironia i la desesperació revesteixen una paràbola de refugiats de ressonàncies salvatgement i tristament actuals.


La ciutat està assetjada i som al pic de l’hivern. Al pis del Professor, on es refugien el seu assistent Daniel i la Marina, estudiant d’últim any i amant del Daniel, només un combustible els pot permetre lluitar contra el fred: els llibres. Però no tothom hi està d’acord. A mesura que passen els dies i que el fred els tenalla, els principis ètics trontollen i el triangle format pels tres personatges s’anirà enterbolint a causa de la gelosia, els interessos, el poder i l’instint de supervivència.


Espectacle en català


 


Entrades per a Llibres per cremar al Teatre Joventut


Les entrades per l'obra Llibres per cremar a L'Hospitalet tenen un preu de 18€ + despeses de gestió.


¡No et quedis sense entrades!