Talleres
Tècnica del pastel; Retrat, Acadèmia De Belles Arts de Sabadell
90
Vie.6.Abr a 25.May 18:00
Acadèmia De Belles Arts de Sabadell, Sabadell

OBERT EL PERÍODE DE MATRICULACIONS AL MONOGRÀFIC:
Tècnica del Pastel: Retrat
Curs 2017/18

Del 6 d'abril al 25 de maig de 2018
Divendres de 18,00 a 20,00 h
Preu: 90€ membres de l'Acadèmia i socis del Club Weekend Sabadell / 100€ no membres de l'Acadèmia.
Professor: Ángel Ubia
Més informació: academia@fbellesarts.org / 93 725 09 45

El dia 23 de març a les 18:30 hi haurà una presentació gratuïta del monogràfic amb pràctica artística per part del profesor.

Definició:
El taller de retrat amb pastel sec es basarà en aprofundir en la tècnica de l'aplicació dels pigments amb els seus diferents colors i tons, al dibuix de cares humanes amb totes les seves especials característiques, com són cabells, ulls, dents, etc.
Sent l'objectiu del curs assolir per part de tots els participants, la realització de retrats amb pastel altament realistes.

Continguts:
Per a la realització de retrats amb pastel es poden usar diferents suports, nosaltres emprarem dues de molt diferents. D'una banda paper especial per pastel denominat PASTELMAT, molt absorbent i alhora bastant delicat, però de molt bona aplicació.
Un altre suport que emprarem serà el de fusta preparada. aquest suport no existeix al mercat per tant cal preparar-ho, és el que aprendrem a realitzar. És un suport que permet treballar el pastel amb més llibertat, ja que és molt resistent i fàcil de fer rectificacions.
Un cop tenim els suports, començarem la realització de dos retrats de diferent acabat, un sobre paper PASTELMAT i un altre molt més agrest sobre fusta preparada.

Objectius:
Totes aquestes tècniques ens permetran dominar amb certa facilitat l'aplicació de pastel per a la realització de retrats, així com conèixer diferents suports i els materials més adequats per la culminació dels nostres objectius.
La preparació de fustes per a l'aplicació de pastel, també serà molt interessant, ja que a part de pastel també es pot fer servir amb altres tècniques pictòriques.

Públic:
Dirigit a joves i adults amb interès en la realització de retrats figuratius, no és molt necessari, encara que si interessant, controlar el dibuix del rostre humà, el curs va dirigit a la tècnica d'aplicació del pastís, el tema del dibuix cadascú té el seu nivell, a part d'alguns exercicis a mà alçada, els retrats dels realitzarem per traspàs des de la fotografia.

Material:
El material necessari es basarà en llapis pastel stabilo i barres pastel especial retrat Rembrandt, existeix la possibilitat de treballar sols amb els colors imprescindibles, que es venen per unitats, el professor indicarà els números necessaris el primer dia de classe.

Nota:
Tot el material necessari i no comentat en el present escrit, el professor el subministrés a preu de cost.
(Material per a la preparació del suport fusta, paper de còpia, gomes d'esborrar flexibles, etc.)